Hoe werkt de Hulpkaart?

Op de hulpkaart geeft u aan wat er met u aan de hand is, welke hulp u nodig heeft, wie contactpersonen zijn die gebeld kunnen worden en die  op de hoogte zijn van uw situatie

Verder kunt u aangeven welke bejegening het beste past bij u en welke medicijnen u gebruikt, of welke medicijnen effectief zijn wanneer het niet goed gaat.

U maakt u de hulpkaart door het formulier  in te vullen. Dat vindt u hieronder, en in de rechter kolom, onder de paarse knop: “Maak de hulpkaart”.  De tekst die u invult wordt direct  op de hulpkaart geplaatst. U maakt dus zelf uw eigen hulpkaart.

Klik hieronder op de knop en u komt bij het formulier. Na de aanvraag van de kaart sturen wij u de hulpkaart per post toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. U krijgt de kaart gratis thuis gestuurd.

Toelichting bij het invullen van de kaart

Op het invulformulier vindt u aan de linkerkant een toelichting per thema als ondersteuning bij het invullen van de tekst. Aan de rechterkant staat het lege voorbeeld dat u zelf kunt invullen.

De hulpkaart is opgebouwd uit verschillende vakken die per vak ingevuld kunnen worden.

Een paar vakken zijn voorgedrukt. Die hoeft u verder niet invullen. De andere vakken hebben alleen een tussenkop. Daarachter kunt u de tekst invullen die u zelf wilt. Per vak zijn er negen regels beschikbaar, wees dus kort en kernachtig.

Wees duidelijk bij het invullen en vermijd overbodig jargon of medische termen. Kijk ook op de pagina “tips” voor suggesties bij de hulpkaart.

Hulp bij het invullen

Indien u  vragen heeft of geholpen wil worden bij het invullen van de kaart kunt u hulp vragen bij uw eigen hulpverlener. U kunt ook een afspraak maken met Hulpkaart Utrecht voor advies bij het opstellen van de kaart, of doorverwijzing naar een consulent bij u in de buurt.  (Zie onze contactgegevens.)

Spreekuur Hulpkaart

Maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur is er spreekuur bij het steunpunt voor de hulpkaart. U kunt dan vragen stellen over de werkwijze of hulp krijgen bij het invullen van uw kaart.

Wij zijn aanwezig aan de Kaatstraat 18, 3513 BK Utrecht

Telefonisch zijn wij voor het spreekuur te bereiken op nummer 030 236320

Bijhouden van de kaart

Wanneer uw gegevens niet meer actueel zijn kunt u een nieuwe kaart aanmaken, deze wordt u opnieuw  gratis toegezonden.

Wilt u meer weten over de hulpkaart, of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met het secretariaat van Hulpkaart Utrecht, op info@hulpkaartutrecht.nl of telefonisch: 030 2333884 (ma / do van 09.30 – 12.30 uur)

Past de Hulpkaart bij u?

Wanneer u wilt weten of de hulpkaart wel bij u past kunt u een aantal vragen doorlopen wie aangegeven wanneer de kaart handig kan zijn voor uw situatie.

Contactgegevens

Maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur is er spreekuur bij het steunpunt voor de hulpkaart. U kunt dan vragen stellen over de werkwijze of hulp krijgen bij het invullen van uw kaart.